YÖK'ten rektörlere öğrenci avına çıkan FETÖ'ye karşı uyarı mektubu!

YÖK'ten rektörlere öğrenci avına çıkan FETÖ'ye karşı uyarı mektubu!

mesajları çözdü. Örgütün genç üniversite öğrencileri için "öğrenci evi" kurulması talebinde bulunduğu ortaya çıktı. YÖK Başkanı Erol Özvar, terör örgütlerinin öğrenci avcılığına karşı 'Rektörlere' uyarı yazısı yayınladı.

Terör örgütü FETÖ, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında büyük bir darbe aldıktan sonra yargı sistemini yeniden düzenlemeye çalışıyor. Örgüt başkanı Fetullah Gülen başkanlığında 2018 yılından bu yana yeniden yapılanmaya başlayan örgütün ilk hedefinin ise öğrenciler olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, internet tabana sahip Signal uygulamasından sözde FETÖ liderlerinin örgütün sivil imamlarına gönderdiği mesajlara ulaştı. Duyuruda, örgüte, üniversiteye yerleşemeyen öğrencilerin yeniden açtığı yurtlara taşınması talimatı verildiği belirtildi.

MİLİTANLAR YETİŞTİRECEKLER

YÖK'ten rektörlere öğrenci avına çıkan FETÖ'ye karşı uyarı mektubu

Uzmanlar, örgütün amacının, 17-25 Aralık ile 15 Temmuz'da olduğu şekilde aşırıcıları kendi amaçları doğrultusunda kamu kurumlarına sızmaları için eğitmek olduğunu söylüyor.

Yaz kamplarının düzenlenmesinde örgütün sözde memurları, sivil imamları, lise ve üniversite öğrencilerinin görevlendirildiği sinyal iletişiminde ortaya çıktı. Ayrıca yeniden yapılanma çalışmalarına devam eden kurumda mesleğe göre bölünme devam etmekte olup, kuruma mensup ailelerin çocukları ihtiyaç oldukça özel ders almaya devam edecek, istenirse yüz yüze dersler de yapılabilecek.

Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada, örgütün mevcut yönetiminin moralinin yükseltildiği, örgütün eski gücüne kavuşturulduğu, örgüt içinde yapılan hataların görmezden gelindiği, örgütün mağdurlarının birlik olması gereken FETÖ mensupları olduğu ortaya çıktı.

YÖK'ten rektörlere öğrenci avına çıkan FETÖ'ye karşı uyarı mektubu

REKTÖRLERE FETÖ UYARISI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, bu konu hakkında rektörlere gönderdiği mesajda, FETÖ, PKK ve diğer örgütlerin barınma ihtiyacı bulunan öğrencileri "öğrenci evleri" adı altında örgütlemeye çalıştıkları uyarısında bulundu. Özvar, yeni dönem başlamadan önce başkanlara bir mektup gönderdi ve rektörlerden konaklama sağlamalarını ve öğrencilere rehber olmalarını istedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.