31 Mayıs tarihini kaçıran bayram ikramiyesi alamayacak

31 Mayıs tarihini kaçıran bayram ikramiyesi alamayacak

Milyonlarca kişinin emeklilik ikramiyesinden faydalanması için geri sayım başlatıldı. 16 milyonluk bayram ikramiyesi 10-14 Haziran haftası hesaplara gönderilecek. Ayrıca yeni emekli olanlar da emeklilik ikramiyesi alabiliyor. Ancak emeklilik ikramiyesinden yararlanmak isteyen yeni emekliler için süre daralmakta. 31 Mayıs gece yarısına kadar SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunanlar, ikramiyeyi Kurban Bayramı öncesi almaya hak kazanacaklar. Detaylar burada..

SGK emekli maaşı alanlara Ramazan ve Kurban aylarında ödenen emekli ikramiyeleri bu yıl 3 bin liradan toplam 6 bin liraya çıktı. Yüzde 50'lik artış sonrası milyonlarca emekli, ilk ödemelerini geçtiğimiz ay Ramazan Bayramı'ndan önce aldı. Şimdi de Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyelerine yönelik yeni emekli olacaklar için uyarı yayınlandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDE TARİH AYARI

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberine göre, emekli ikramiyesinden yararlanabilmek için yeni emekli olanların maaşlarının ödenip ödenmediğine değil, hesaplamaya başlayıp başlamadığına bakılmakta. Bu bağlamda emeklilik için müracaatta bulunulan tarih önem arz ederken bayrama 1 ay gibi bir süre kala içerisinde bulunulmuş olan ay daha da önemli bir hale geliyor.

İKRAMİYE ALMAK İÇİN BU AY DİLEKÇE VERMEK YETERLİ OLUYOR

Mayıs ayının herhangi bir gününde emeklilik başvurusu yaparak SGK'ya talepte bulunmanız durumunda maaş hesaplamaları bir sonraki ayın başı itibariyle hesaplanacaktır. Yani 1-30 Nisan tarihleri ​​arasında başvuran sigortalılar için maaş hesaplaması 1 Mayıs'tan itibaren yapılacak. Yine 1 Mayıs-31 Mayıs tarihleri ​​arasında emeklilik talebinde bulunan sigortalılar için maaş bordrosu 1 Haziran'dan itibaren başlayacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENİR?

31 Mayıs tarihini kaçıran bayram ikramiyesi alamayacak

Bu yıl Kurban Bayramı 15-19 Haziran tarihleri ​​arasında kutlanacak. Bu durumda emeklilere ikramiye ödemeleri 10-14 Haziran haftası yapılacak. İkramiyeyi alacak aylık maaşı kazanmış olmaları şartıyla, 1 Haziran tarihine kadar maaş kazananlara ikramiye ödenecek.

 Yeni emekli maaşı talebinde bulunan sigortalı ve EYT üyeleri için maaş bordrosu hesaplamasının 1 Haziran ve öncesinde başlaması halinde, sermaye ödemeleri daha sonra yapılsa dahi ikramiye almaya hak kazanacaklar. Bu nedenle emeklilik şartlarınız uyuyorsa bu ay sonundan önce, yani 31 Mayıs gece yarısından önce emeklilik talebinizi iletmeniz gerekmektedir. Böylelikle 1 Haziran itibariyle emekli maaşınız hesaplanmaya başlayacak, Kurban ikramiyesine hak kazanacaksınız.

O KİŞİLER DE İKRAMİYE ALACAK

Aynı şekilde ölüm veya maluliyet yardımına başvuranların da bu ay sonuna kadar başvuruda bulunmaları önem taşıyor. Bu ay sonundan önce başvuruda bulunmaları halinde yardımları 1 Haziran'da başlayacak, aylık hisse oranlarıyla orantılı Kurban ikramiyesini lacaklar. Mayıs ayı sonundan önce talepte bulunan sigortalılar için primler 1 Haziran'dan itibaren maaşlara yansıtılacak. Ödemeler genellikle yaklaşık bir ay sürüyor. Dolayısıyla bu sigortalılar, ödeme tarihinde primi, emeklilik aylığıyla aynı anda alacaklardır.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.