Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı TOBB'da Gerçekleştirildi
Türkiye'deki KOBİ'lerin dijital dönüşüm yolları ve fırsatları ele alındı.
Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı
TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı, Türkiye’nin dijitalleşme potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.
Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Açıklamaları
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışta Türkiye'nin teknoloji altyapısının ve girişimcilik ekosisteminin dijital dönüşüme katkı sağlamak için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, dijital dönüşümün, ekonominin geleceğini belirleyecek önemli bir alan olduğunu vurguladı.
KOBİ'lerin Dijital Rekabet Gücü
Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin dijitalleşme sayesinde hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artırabileceklerini ifade etti. “Dijitalleşmenin sunduğu fırsatlar sayesinde üretimde verimlilik artarken, maliyetler düşüyor ve müşteri memnuniyeti en üst düzeye taşınıyor. Dijitalleşme artık bir seçenek değil, zorunluluk.” dedi.
Dijital Dönüşüm Verileri
Başkan, dijital dönüşüm süreçlerini başarılı bir şekilde uygulayan işletmelerin gelirlerini %30 oranında artırdığını ve uluslararası pazarlara giriş yapma ihtimallerinin %70 yükseldiğini açıkladı.
TOBB’un Öncelikleri
TOBB olarak Türk iş dünyasının dijital dönüşüm yolculuğunda kararlılıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kendi kurumsal yapılarında öncelikli değişimleri başlattıklarını belirtti. Üyelerine sundukları hizmetleri dijitalleştirerek, süreçlerin hızını artırdıklarını ifade etti.
Akıllı KOBİ Platformu
Akıllı KOBİ Platformu’nun, 800’den fazla teknoloji tedarikçisini KOBİ’lerle bir araya getirdiğini ve 2000’den fazla dijital çözüme erişim imkânı sunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, platformun işletmelerin dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir kaynak oluşturduğunu belirtti.
Eğitim ve Yenilikçilik Çalışmaları
Konferansta, dijital dönüşüm ve inovasyon uzmanlarının eğitimine önem verdiklerinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, TOBB’un yanı sıra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan çalışmalara da değindi. Türkiye’nin ilk yapay zeka mühendisliği bölümünün bu üniversitede açıldığını kaydetti.
Kuantum Bilgisayar ve Elektrikli Araç Geliştirmeleri
Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ilk kuantum bilgisayarının TOBB ETÜ’de yapıldığını ve ilk doğuştan elektrikli milli otomobil olan TOGG ile otomotiv sektöründe önemli bir gelişim sağlandığını belirtti.
Dijital Dönüşüm ve Etkileri
Dijital dönüşümün, KOBİ’lerin uluslararası satışlarını %40 artırabileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, tüm bu çabaların Türkiye’nin dijitalleşmesi ve küresel pazarda rekabet etmesi için hayati önem taşıdığını vurguladı.
Başar Ceylan'ın Mesajı
Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Başar Ceylan, platformun üç yılda 300,000’in üzerinde KOBİ’lere ulaştığını belirtti ve sözlerini, “Akıllı KOBİ ile dijital dönüşümde teknoloji tedarikçilerimizi ücretsiz olarak KOBİ’lerimize ulaştırıyoruz.” diyerek sürdürdü.
Sertifika Töreni
Konferans sonunda, "Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Uzmanları Sertifika Töreni" düzenlendi.
TOBB himayesinde düzenlenen Akıllı KOBİ Ankara Dijital Dönüşüm Konferansı, TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.
TOBB himayesinde düzenlenen Akıllı KOBİ Ankara Dijital Dönüşüm Konferansı, TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.