ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da İhracat ve Ekonomik Büyüme Üzerine Görüşlerini Paylaştı

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da İhracat ve Ekonomik Büyüme Üzerine Görüşlerini Paylaştı

Orhan Aydın, Malatya'da yaptığı konuşmada ihracatın ve istihdamın artışına dikkat çekti, iş dünyasındaki belirsizliklerle başa çıkmak gerektiğini vurguladı.

Orhan Aydın Malatya'da İhracat Ve Ekonomi Üzerine Konuştu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Aydın, "Ülkemizin kalkınması ve ihracatın büyümesi için valizlerimizi alacak, fuar fuar gezmeye devam edeceğiz," dedi.

Ekonomik Veriler ve Hedefler

Aydın, 2024 yılının ekonomik daralmalar getirdiğini belirterek, Türkiye'nin 2024 yılı ağustos ayında ihracatta %2,4'lük büyüme kaydettiğini açıkladı. "Cumhuriyet tarihinde en çok ihracat yapılan ay olarak ağustos ayını kapattık. Son 12 ayda 262 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik," diyerek takip ettiğimiz verilerin önemine vurgu yaptı.

İstihdamda Artış ve İşsizlik Oranı

Türkiye'nin son 12 ayında 1 milyon 100 bin yeni istihdam sağladığını belirten Aydın, işsizlik oranının %8,8'e düştüğünü kaydetti. "Tüm zorluklara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Enflasyonla mücadelede iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmalıyız," dedi.

Belirsizliklere Rağmen Büyüme Arkadaşlığı

Aydın, belirsizlik ortamının en büyük sıkıntı olduğunu ifade ederek, "Krizler yaşansa da büyüme devam ediyor. İş dünyası olarak bu zorlu süreçlerden geçiyoruz ve birlikte gayret göstermeliyiz," dedi.

Ödül Töreni

Toplantıda Aydın, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e plaket takdim etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.