Bakan Şimşek: Yakında Çin'i Ziyaret Edeceğim

Bakan Şimşek: Yakında Çin'i Ziyaret Edeceğim

Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin işbirliğini güçlendirmek için yakında Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Bakan Şimşek, Çin Ziyareti Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı sıfatı ile yakında Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu. Bakan Şimşek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendireceğine inandığını belirtti.

Çin'in 75. Yıl Dönümü Kutlamaları

Şimşek, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı ve etkinlikte Çin hükümetine ve halkına tebriklerini sundu. İki ülkenin köklü geçmişleri ve güçlü kültürel bağları olduğunu vurguladı.

Ticaret ve İşbirliği Vurgusu

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Asya'daki birinci, dünyadaki ise üçüncü en büyük ticaret ortağının Çin olduğuna dikkat çekti. Geçen yıl 48 milyar doları aşan ikili ticaretin daha dengeli bir şekilde gelişmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bakan, ayrıca bu yıl daha fazla Çinli turistin Türkiye'yi ziyaret edeceğini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İpek Yolu ve Yeni İşbirliği Alanları

Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesine de değinen Şimşek, Türkiye ve Çin'in İpek Yolu'nu canlandırmak amacıyla işbirliğine gideceklerini söyledi. Ayrıca yapay zeka, yeni teknolojiler, yeşil enerji ve sürdürülebilir tarım gibi alanlarda işbirliğine önem verdiklerini kaydetti.

Konuşmasını Çince "Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün." diyerek tamamlayan Bakan Şimşek, Türkiye-Çin ilişkilerini daha ileri noktalara taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlediği resepsiyona katılarak konuşma yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.