Bakanlık'tan kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklama geldi

Bakanlık'tan kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklama geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı’na dair yaptığı açıklamada, “Kurbanlık hayvanlar konusunda endişe edilecek bir durum yok, elimizde yeterince kurbanlık hayvan bulunmakta” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan Kurban Bayramı için yaptığı değerlendirmede, “Kurbanlık hayvanlarımızın sayısı konusunda endişelenmeye gerek yok, stoklarımız yeterli. Et fiyatlarında yaşanan spekülatif hareketlerin kurbanlık fiyatlarına yansıma ihtimali üzerine tedbirler aldık ve belirlenen fiyatlarla bu durumun yaşanmayacağını gözlemledik” şeklinde konuştu.

KURBANLIK

SOKAK HAYVANLARI YASA TASARISI MECLİS GÜNDEMİNDE

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Kabine Toplantısı sonrası, sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısının meclis süreci hakkında bilgi verdi. Yumaklı, “Meclisin sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısını ne zaman ele alacağına dair kesin bir bilgim yok. Ancak, meclisin bu yıl içinde tasarıyı gündeme almasını bekliyorum” dedi. Ayrıca, “Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri Bakanlıkları ile koordinasyon halindeyiz. Her kurumun üzerine düşen görevler var ve bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Yasal süreç başladığında, ilgili tüm tarafların sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı öncesinde bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kurbanlık konusunda herhangi bir problem yaşanmayacak, elimizdeki kurbanlık hayvan miktarı yeterli. Et fiyatlarında spekülasyonun kurbanlık fiyatlarına da yansıması mümkündü; fakat alınan tedbirler ve belirlenen fiyatlar sayesinde bu durumun meydana gelmeyeceği anlaşıldı” dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.