Borsa güne yeşil başladı

Borsa güne yeşil başladı

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günün başlangıcında %0,51'lik bir artışla 10.097,39 puan seviyesinden işleme açıldı. Sektörel endekslerden bankacılık %0,28, holding ise %0,16 değer kazandı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son kapanışın ardından 51,64 puanlık ve %0,51'lik bir yükselişle 10.097,39 puana ulaştı. Sektörel endeksler içinde en fazla değerlenen %1,09 artışla tekstil deri sektörü olurken, en çok değer kaybını ise %2,95 ile spor sektörü yaşadı. Öte yandan, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Salı günkü dalgalanmaların ardından günü %0,37 düşüşle 10.045,74 puandan kapattı.

borsa

FED'in Faiz Politikası

Piyasa analistleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını değiştirmeme kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında global hisse senedi piyasalarında dalgalanmalar yaşandığını ifade ediyorlar. Bugün ise yoğun ekonomik veri akışının yatırımcıların ilgi merkezine oturduğu belirtiliyor.

Fed, dün itibarıyla politika faiz oranını son 23 yılın zirvesi olan %5,25-5,50 bandında sabit bırakma kararı aldı. Bankanın yaptığı açıklamaya göre, son dönemde %2'lik enflasyon hedefine ulaşmada beklenen ilerleme kaydedilemediği vurgulandı.

FED Başkanı Powell'ın Yorumları

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının mevcut seviyelerde daha fazla süre kalabileceğine işaret eden bir basın toplantısı düzenledi. Powell, para politikasının sıkılaştırılmasının süresi üzerine odaklandıklarını belirterek, "Faizlerin yakın zamanda yükseltilmesi ihtimalinin düşük olduğunu öngörüyorum," ifadelerini kullandı.

Ekonomi uzmanları, bugün iç piyasada ve Avrupa'da imalat sanayi PMI endeksleri ile ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, dış ticaret istatistikleri ve fabrika siparişleri gibi verilerin piyasaların dikkatini çekeceğini söylüyor. Teknik analiz açısından, BIST 100 endeksinin 10.100 ve 10.200 puanları direnç noktaları olarak, 10.000 ve 9.900 puanları ise destek seviyeleri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.