E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde Yeni Fırsatlar

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde Yeni Fırsatlar

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, sektörün geleceğini tartışıyor ve uluslararası yatırımlarla ilgili önemli bilgiler paylaşılıyor.

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi

TürkMedya tarafından düzenlenen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, önemli isimlerin katılımıyla İstanbul'saki Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda yapıldı. Etkinliğe Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı.

Burak Dağlıoğlu'nun Açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, zirvede e-ticaretin pazarlama dinamikleri ve lojistik boyutundaki farklılıklara dikkat çekti. Dağlıoğlu, e-ticareti "uçtan uca çok geniş bir dünyayı oluşturan kritik bir sektör" olarak tanımlarken, yeni fırsatların yaratılması açısından önemini vurguladı.

Dağlıoğlu, ayrıca dünya genelindeki tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiğini ve salgın sonrası dönemde uluslararası yatırımlarda e-ticaret firmalarının önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Yakın bir zamanda önemli bir uluslararası yatırım iş birliğine imza atmayı planladıklarını ifade eden Dağlıoğlu, yaklaşık 1,1 milyar dolarlık bir yatırımın yapılacağını duyurdu.

Halkbank'ın Rolü

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye'nin perakende ve e-ticaret alanındaki başarısına vurgu yaparak, bankanın sektöre katkıda bulunmak için inovatif çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü söyledi. Özellikle Alibaba Group ile yapılan iş birliği sayesinde KOBİ'lerin e-ticaret alanında yeni fırsatlar elde edeceğini belirtti. Bu iş birliğinin, Türk üreticilerinin global pazarda "Made in Türkiye" etiketiyle yer almasına yardımcı olacağını ifade etti.

KOBİ'lere Destek Projeleri

Osman Arslan, bankanın KOBİ'lere özel yönelik projeleri hakkında bilgi vererek, "KOBİ Vitrin Projesi" ile dijital dönüşümlere destek vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, "Dijital Vitrin" platformuyla yeni ticaret fırsatları sunacaklarını belirtti.

Kadın girişimcilere yönelik desteklerinden de bahseden Arslan, 2021 yılından beri 234 bin kadın girişimciye 74 milyar lira finansman sağladıklarını, bankacılık sektöründe kadın girişimcilere kullandırılan kredilerin yüzde 40'ını üstlendiklerini açıkladı.

Gelecek İçin Umut Veren Panel

Zirve kapsamında düzenlenen "Türkiye'de E-Ticaret ve Perakendenin Geleceği" başlıklı panelde, e-ticaretin hem Türkiye’de hem de global ölçekte büyüme fırsatları ele alındı. TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, e-ticaret sektörünün perakende ile birlikte hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, birçok yeni fırsat sunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri...

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda düzenlenen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri...

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda düzenlenen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.