Restoran ve kafelerde kredi kartı farkı alınmaya başlandı

Restoran ve kafelerde kredi kartı farkı alınmaya başlandı

'Menü' denetiminde Antalya birinci oldu! Türkiye'nin en fazla menü denetimini gerçekleştiren Antalya'da yılbaşından bu güne kadar 3 bin 800 işletme denetlendi. Masada ve işletme girişinde fiyatların yer aldığı menüye sahip olmayan işletmelere, menüde yer alan her öğe için 2 bin 172 lira ceza verilecek. Antalya İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, denetimşere ilişkin yaptığı açıklamasında “10 ürün olsa bu rakam 10 katı 2 bin 172 liraya tekabül ediyor. Ceza her ürün için katlanarak artıyor." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, yemek hizmeti veren kafe, restoran ve benzeri işletmelerin menülerini incelemeye devam ediyor. İşletmelerin menülerde ürün, hizmet ve fiyatları açıkça belirten menüler bırakması zorunlu olduğundan 81 ilde denetimler düzenli olarak yapılmaya devam ediliyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde yıl başından bu güne kadar en fazla denetimin Antalya, İstanbul ve Kocaeli'de gerçekleştirildiğini açıkladı. Türkiye'de menüye uymayan 6 bini aşkın firmaya 16 milyon liranın üzerinde ceza kesildi.

Restoran ve kafelerde kredi kartı farkı alınmaya başlandı

Antalya'da İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri denetimleri sürdürüyor. Yılbaşından bu güne 3 bin 800 işyerinin denetlendiği Antalya'da, söz konusu uygulamaya uymayan, masalarında ve restorantın girişinde fiyatların yer aldığı menüleri asmayanlara para cezası uygulandı. Ekipler, inceleme sırasında müşterilerden hizmet ücreti alınıp alınmayacağını da kontrol ediyor. Menüde hizmet ücretleri ile ilgili not olup olmadığı konusu kontrol edildikten sonra müşteriye kesilen hesap ücretleri de kontrol edilerek karşılaştırıldı.

"Her ürün için ceza katlanarak artıyor"

Restoran ve kafelerde kredi kartı farkı alınmaya başlandı

Antalya İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, gerçekleştirilen denetimlerle ilgili yaptığı açıklamasında işlemlerin her geçen gün daha sık gerçekleşeceğini söyledi. İşletmelerde özellikle her girişte ürün ve fiyat listelerinin zorunlu olduğunu aktaran Özşahan, “Her masayı kontrol ediyoruz. QR kodu var ama müşteriler onu kullanamıyor, bu yüzden ürünün ne olduğunu ve ne kadara mal olduğunu bilmek istiyorlar. Bu nedenle fiyatların yer aldığı menünün de masada yer alması gerekiyor. Denetim sırasında menü listesinin bulunmaması durumunda bu işletmede servis edilen her ürüne yönelik 2 bin 172 lira tutarında para cezası uygulayacağız. 10 ürün varsa 10 katı 2 bin 172 lira oranını uygulayın. Ceza her ürün için katlanarak artıyor” ifadelerini kullandı.

Özşahan, konuşmasının devamında Antalya'da yılbaşından bu güne 3 bin 800 firmanın denetlendiğini, bazı firmaların gözetim amaçlı birden fazla kez denetlendiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.