Restoranlarda kredi kartına fark dönemi başladı

Restoranlarda kredi kartına fark dönemi başladı

Türkiye, yüksek enflasyonun, aşırı yüksek fiyatların ve fırsatçı esnafın yarattığı sorunlarla mücadele ediyor. Vatandaşlar, restoran ve kafelerin abartılı fiyatlarına karşı protesto eylemleri düzenliyor. Öte yandan, bazı işletmeler, yasak olmasına karşın kredi kartı kullanımında ek ücret talep etmeye başladı. Sosyal medyada dolaşıma giren bir ünlü köftecideki fiş ise halk arasında büyük tepkiye neden oldu.

Son zamanlarda Türkiye, enflasyonun yüksekliği, aşırı fiyatlandırma ve bazı esnafların haksız kazanç peşinde koşması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Halk, restoran ve kafe fiyatlarının fahiş olmasına karşı çıkarak protesto etti ve bazı işletmelerin, yasalara aykırı bir şekilde kredi kartı işlemlerinde ek ücret almasına tepki gösterdi. Sosyal medyada yayılan bir köfteci fişi ise genel rahatsızlığı tetikledi.

Öte yandan, geçen haftalar içinde vatandaşlar, restoran ve kafelerin yüksek fiyat politikalarına karşı boykot başlattı. Fakat bu boykot, ne fiyatların düşmesine yol açtı ne de işletmeler üzerinde bir etki yarattı.

Her hafta meydana gelen büyük zamlar, vatandaşların satın alma gücünü ciddi şekilde etkilerken, bazı dikkat çekici esnaflar da yasa dışı uygulamalara yönelmeye başladı.

KREDİ KARTI VE NAKİT İÇİN FARKLI FİYATLANDIRMA

 Sosyal medyada dolaşan bir fiş, insanları şaşkına çevirdi. Bakkal ve tekel bayilerinde sıkça rastlanan kredi kartı komisyonu uygulamasını, şimdi de bazı restoranlar benimsemeye başladı.

Adapazarı’nda meşhur olan Hacı Bekir Islama Köftecisi’nin hesap fişi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Denetle! adlı hesabın paylaştığı bilgilere göre, köfteci nakit ödemelerde ve kredi kartı işlemlerinde farklı fiyatlar uyguladı. Yasadışı olduğu halde sosyal medyada paylaşılan bu uygulama, vatandaşlar tarafından yoğun eleştiri aldı. İşte o tartışmalı hesap fişi:

KREDİ KARTI FİŞİ

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.