TBB Başkanı Alpaslan Çakar'ın Washington Temasları

TBB Başkanı Alpaslan Çakar'ın Washington Temasları

Alpaslan Çakar, ABD'de uluslararası finans kuruluşları ile önemli görüşmeler yaptı.

TBB Başkanı Alpaslan Çakar ABD'de Temaslarda Bulundu

Alpaslan Çakar, finans dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelerek, Türkiye’nin ekonomik durumu ve küresel trendler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Washington'daki Yıllık Toplantılar

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Washington'da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yıllık toplantıları vesilesiyle birçok üst düzey etkinliğe katıldı. Ayrıca, TBB'nin bu yıl düzenlenen 34. geleneksel resepsiyonuna da ev sahipliği yaptı. Bu etkinliğe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal gibi önemli isimler katıldı.

Yüksek İlgiyle Karşılandı

Etkinlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çakar, “Ülkemizi ve finansal sektörümüzü tanıtmak amacıyla ilgili tarafları bir araya getirmeyi amaçladığımız resepsiyona yüksek ilgi ve katılımdan dolayı mutluluk duyduk.” dedi.

Küresel Ekonomik Gelişmeler Üzerine Görüşmeler

Çakar, katıldığı toplantılarda birçok uluslararası banka ve finans kuruluşu temsilcileriyle global ekonomik gelişmeler, Türkiye’nin performansı ve meslektaşlarının görüşleri üzerine fikir alışverişinde bulunarak, geleceğe yönelik işbirlikleri hakkında konuştu. Toplantılarda ön plana çıkan konular arasında korumacılık, sert iklim koşulları, verimlilik ve yüksek borç yönetimi gibi temalar yer aldı.

Teknolojik Gelişmeler ve Sürdürülebilirlik

Teknolojik ilerlemelerin finans sektörü üzerindeki etkilerini tartışan Çakar, üretken yapay zeka teknolojilerinin kullanımının artacağı konusunda genel bir mutabakat olduğunu belirtti. Sürdürülebilirlik konusunda ise, ortaklıklar ve çevresel risklerin yönetimi için standart düzenlemelerin önemine dikkat çekildi.

Yatırımcıların Türkiye'ye İlgi Duyduğu Belirtiliyor

Çakar, ayrıca uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan yüksek ilgisini vurgulayarak, “Büyüme performansı, enflasyondaki düşüş eğilimi, cari açığın daralması, rezervlerdeki güçlü pozisyon ve bütçe uygulamalarındaki olumlu yaklaşım, yatırımcılar açısından önemli değerlendirme kriterleridir.” ifadesinde bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar (sağ 3), Washington'da üst...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar (sağ 3), Washington'da üst düzey programlara katılarak temaslarda bulundu. Davete, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (sağ 4), Bakan Yardımcısı Osman Çelik (sağda), Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal (sol 2), uluslararası banka ve diğer finansal kuruluşların temsilcileri ile bürokratlar, bankacılar ve Washington'da yerleşik Türkler katıldı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Washington'da...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Washington'da yapılan yıllık toplantıları kapsamında, bu yıl 34'üncüsü düzenlenen geleneksel resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.