Transit Süre Aşımına 48 Saat Ek Süre Tanındı

Transit Süre Aşımına 48 Saat Ek Süre Tanındı

Türkiye'de transit süre aşım cezalarını azaltmak için 48 saatlik ek süre uygulaması başladı.

Yeni Düzenleme ile Transit Süre Aşımında Rahatlama

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ro-Ro ve Ro-La hatlarındaki gecikmeler dolayısıyla birçok firmanın sık sık karşılaştığı transit süre aşımları nedeniyle uygulanan cezalara çözüm buldu. Ticaret Bakanlığı ile yürütülen görüşmeler sonucunda, transit süre sınırına 48 saat ek süre tanındığı açıklandı.

Önemli Çözüm Sağlandı

UND'nin yaptığı açıklamada, sınır kapılarındaki bekleme süreleri, tam tespit uygulamalarının zorlukları ve Ro-Ro ile Ro-La hatlarındaki gecikmeler nedeniyle birçok firmanın cezai yaptırımlara maruz kaldığı belirtiliyor. Ticaret Bakanlığı ile gerçekleşen yoğun görüşmelerin arka planında, sektörde yaşanan bu sorunların çözülmesi için önemli adımlar atıldığı vurgulandı.

Yeni Uygulama Detayları

Yeni uygulama ile, Ortak Transit Rejimi çerçevesinde Türkiye'ye yönelik taşımalarda transit süre sınırına 48 saat ek süre tanınıyor. Böylece, taşıma firmalarının kontrol dışı gelişen gecikmeleri nedeniyle cezalara maruz kalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ek olarak, Ro-Ro ve Ro-La hatlarındaki mod değişiklikleri sonucu meydana gelen gecikmeler, gerekli belgelerle desteklendiği takdirde saat limiti olmaksızın süresiz olarak muaf tutulacak.

İleriye Dönük Katkılar

Ticaret Bakanlığının bu tür sorunların çözümü konusundaki hızlı ve yapıcı yaklaşımının, Türkiye'nin lojistik sektörüne önemli katkılar sunacağı and ayrıca, Türkiye'nin uluslararası taşımacılıkta güçlü bir lojistik merkezi olma hedefine ulaşmasında önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ro-Ro ile Ro-La hatlarındaki gecikmeler sebebiyle...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ro-Ro ile Ro-La hatlarındaki gecikmeler sebebiyle firmaların sık sık transit süre aşımları nedeniyle ceza almalarının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde transit süre sınırına 48 saatlik ek süre tanındığını bildirdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.