Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Innovation Week 2024, girişimci ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek amacıyla 10 Ekim'de kapılarını açacak.

Türkiye Innovation Week 2024 Yolda

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, "Türkiye'nin gelişmesi girişimciden, girişimciliğin gelişmesi inovasyondan geçiyor. Türkiye Innovation Week, girişimciliği destekleyen gençlerimize önemli bir rehberlik sunarken, ülkemizin gelişimine de katkıda bulunuyor," ifadelerini kullandı.

Etkinlik Detayları

Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle TİM tarafından düzenlenen Türkiye Innovation Week 2024 (TIW24), 10 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde 11. kez gerçekleştirilecek. Bu yılki tema "Out of the Box: Human, Culture, Model" olarak belirlendi. Karavelioğlu, TIW24 programına dair bilgi vererek, girişimcilik ekosisteminin nasıl geliştirilmesi gerektiğine dair önemli noktalara vurgu yaptı.

Girişimcilik ve İnovasyon İlişkisi

Karavelioğlu, girişimci sayısının arttığı ülkelerde teknolojinin daha hızlı geliştiğini ve işsizlik oranlarının azaldığını belirterek, "Türkiye'nin gelişmesi, girişimciliğin güçlenmesi ve bunun da inovasyonla mümkün olduğunu biliyoruz," dedi. Etkinlik içinde genç girişimcilerin yer alacağı InnovaZone alanı, girişimcilerin ve yatırımcıların buluşmasına olanak tanıyacak.

Önemli Destek ve Büyüme

2015'ten bu yana TİM-TEB Girişim Evleri sayesinde 2 binden fazla teknoloji odaklı girişimciye destek verildi. Girişimciler, büyük miktarda kamu ve özel yatırımlar aldı. Karavelioğlu, etkinlikte mentor oturumları, yatırımcı görüşmeleri ve startuplar için önemli fırsatlar sunulacağını açıkladı.

İnovaTİM Ekosistemi

Karavelioğlu, Türkiye'nin en büyük açık inovasyon ekosistemlerinden biri olan İnovaTİM’in, 72 il ve 150 üniversitede aktif olduğunu belirterek, burada eğitim alan öğrencilerin, farklı inovasyon projeleri geliştirerek uluslararası alanda ülkemizi temsil ettiğini vurguladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl hazırlandıklarını ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yıl boyunca yaptıklarını anlatmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.