5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Açılışını Yaptı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Açılışını Yaptı

Gaziantep'te 5. Opera ve Bale Festivali başladı. Tan Sağtürk etkinliklerdeki programları ve gelecek planlarını açıkladı.

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Kapılarını Açtı

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, enerjik konserlerle start aldı. Etkinliğin açılışı, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından verilen Senfonik İncesaz konseri ile Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Tan Sağtürk'ten Açıklamalar

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine verdiği demeçte, Gaziantep’in kültürel zenginliklerinin altını çizdi. Sağtürk, "Kültür Yolu Festivali ile birlikte festival ağlarının genişlediğini belirtti. Bu yıl, Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile eşzamanlı olarak, beşincisi düzenlenen Gaziantep Opera ve Bale Festivali, çocukların da ilgisini çekecek Bremen Mızıkacıları gösterisiyle devam edecek. İlk kez Gaziantep seyircisi, La Traviata gibi bir klasik opera ile buluşacak. Dolu dolu bir program hazırladık," şeklinde konuştu.

Gaziantep'in Kültürel Varlıkları

Sağtürk, ayrıca Gaziantep’teki sahne olanaklarının etkileyici olduğunu belirterek, "Sanatçılarımız ve teknik ekibimiz, bu güzel sahnelere hayran kaldı. Gaziantepliler bu açıdan oldukça şanslı. Gaziantep, sadece gastronomi alanında değil, büyük sanat kuruluşlarının da buluşma noktası oldu. Önümüzdeki yıl, bu heyecanla birlikte 6. Opera ve Bale Festivali'ni gerçekleştireceğiz," dedi.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.