Vücudunuza bu karışımı sürüp uyuyun! Sivrisinekler koşa koşa kaçacak

Vücudunuza bu karışımı sürüp uyuyun! Sivrisinekler koşa koşa kaçacak

Sivrisinekleri engellemek için kimyasal ürünler kullanmak yerine evinizde doğal sivrisinek kovucuları yapmanın birçok yolu vardır. İşte bazı doğal sivrisinek kovan ürünler hakkında detaylı bilgiler..

Sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilmek adına kendi doğal ve basit sivrisinek kovucunuzu evinizde hazırlayabilirsiniz.

Limon okaliptüs yağı

Evde bulunan 100 ml'lik bir sprey şişesinin içine 10 ml limon okaliptüs yağını koyun. Ardından 90 ml zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı ekleyin, ardından iyice karışmasını sağlayın.

Nane yağı ve hindistancevizi yağı

Şişe içine 12 damla nane yağı, 30 ml hindistancevizi yağı karıştırın. 

Neem yağı ve Hindistan cevizi yağı

Bir şişeye 30 ml hindistancevizi yağı, 10 damla neem yağını koyun ve iyice karıştırın. Doğrudan vücudun açıkta kalan bölgelerine sürtün.

doğal sivrisinek kovucu ürünler

Esansiyel yağlar ve elma sirkesi

Bir kapta 50 ml elma sirkesini, 50 ml suyu, 10-12 damla kadar uçucu yağını (karanfil ya da okaliptüs yağı) karıştırın. 

Tarçın yağı spreyi

10 damla kadar tarçın yağı ile 30-40 ml su ile iyice karıştırın. Karışımı vücudun açıkta kalan bölgelerine sürün.

Lavanta yağı, vanilya ve limon suyu

Bir kabın içine 10-12 damla kadar lavanta yağını 3-4 yemek kaşığı kadar vanilya özüyle ve 3-4 yemek kaşığı kadar limon suyunu karıştırın. Daha sonra bu karşımın içine 1-2 bardak su ekleyin. Daha sonra da iyice karıştırın. 

Limon tohumu ve biberiye uçucu yağı

Bir şişeye 10 damla kadar biberiye esansiyel yağını ve 10 damla limon otunun esansiyel yağını 60 ml herhangi taşıyıcı yağ olan (hindistan cevizi veya jojoba yağı) karıştırın. Hazırladığınız karışımı doğrudan vücudun açıkta kalan tüm bölgelerine uygulayın.

Hazırladığınız bu karışıma 60 ml su ilave edilerek solüsyon sprey olarak kullanılabilir.

Gargara ve epsom tuzu

Büyük şişe gargaranın içine (nane aromalı tercih edilebilir) 3 bardak Epsom tuzunu ekleyin. Tuz eriyene kadar karıştırın. Evin her yerine püskürtebilir. Bu karışım sivrisineklerin girmesini önleyebilirsiniz.

Sürtünme alkol

Bir kabın içerisine 10 damla kadar herhangi bir uçucu yağ ile birlikte 30 ml su ve 1 yemek kaşığı kadar sürtünme alkolünü karıştırın. İyice çalkaladığınız karışımı ise bir sprey şişesinin içine koyun. 

doğal sivrisinek kovucu ürünler

Sarımsak spreyi

5-6 diş sarımsağı iyice ezin ve içerisine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı bir gece beklettikten sonra sarımsağı süzün. Sarımsak yağına 1 çay kaşığı limon suyu ile 2 bardak su ekleyin. Daha sonra iyice karıştırın. Bu karışımı ev bitkilerinize püskürtün.

Bu sarımsak solüsyonunu vücudun açıkta kalan bölgeleri için de uygulayabilirsiniz.

Karanfil ve limon

Limonu ikiye böldükten sonra her bir parçasına 5-6 tane karanfil koyun. Odanıza ya da sivrisineklerin olduğu bir yere yerleştirebilirsiniz.

Alternatif olarak ise, karanfil yağı taşıyıcı yağı karıştırıp vücudun açıkta olan bölgelerine uygulayabilirsiniz.

Diğer taraftan Karanfil yağı oldukça rahatsız edicidir. Ayrıca da güçlü bir koku salar.. Bundan dolayı sadece taşıyıcı yağla kullanmanız önerilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.