Kanada'da yaşamak isteyenler başvuruları patlattı! Türkiye'den 1 milyon 450 bin işçi alınacak: Bu meslekleri yapanlar...

Kanada'da yaşamak isteyenler başvuruları patlattı! Türkiye'den 1 milyon 450 bin işçi alınacak: Bu meslekleri yapanlar...

Kanada, büyük bir ekonomik atılım yaparak, 1 milyon 450 bin işçi için iş fırsatları sunmaya hazırlanıyor! Heyecan verici bu fırsat için detaylar neler? İşte bütün detaylar...

Kanada, Kuzey Amerika'nın gölleri ile meşhur ülkesinden beklenmedik bir haberle gündeme oturdu. Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, ülke önemli bir göçmen alımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Buna göre, önümüzdeki üç yıl içinde 1 milyon 450 bin yeni göçmenin Kanada'ya kabul edileceği duyuruldu. Açıklamada, başvuruların başlamasıyla birlikte vize taleplerinde büyük bir artış yaşandığına dikkat çekildi.

Bu göçmenlik projesi kapsamında, Türkiye öncelikli ülkeler arasında yer alıyor. Mertcan Durgut, vize başvurularıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kanada vize başvurularında bugüne kadar istatistiksel olarak olumlu bir eğilim görülüyor ve pozitif dağılım oranı yüzde 95 seviyesine ulaştı" şeklinde bilgi verdi.

Kanada'nın bu büyük göçmen alımı hamlesi, ülkenin çeşitliliğe ve farklı kültürlere olan ilgisini yansıtıyor. Türkiye de bu fırsattan yararlanan ülkeler arasında yer alarak, birçok vatandaşın Kanada'nın sunduğu yeni yaşam ve iş imkanlarına başvuruda bulunduğu belirtiliyor.


YAŞAM ŞARTLARINDA ZİRVE ÜLKELERDEN

kanada

Kanada, dünyanın en yüksek yaşam standartlarına sahip ülkelerinden biri olarak biliniyor. Resmi para birimi Kanada doları olan ülke, hem Fransızca hem de İngilizce dillerinin konuşulduğu çok kültürlü bir yapıya sahip. On eyalet ve üç bölgeden oluşan Kanada, Büyük Okyanus'tan Atlas Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'na kadar uzanan geniş bir coğrafyaya sahip. Bu eşsiz özelliğiyle, dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan Rusya'nın ardından geliyor.

Kanada'nın yaşam kalitesi, sosyal hizmetleri ve çevre düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. İnsanlar için güvenli ve huzurlu bir ülke olarak tanınan Kanada, göçmenler ve turistler arasında da popüler bir destinasyon haline gelmiştir. Hem doğal güzellikleri hem de modern şehirleriyle dikkat çeken bu ülke, zengin kültürel mirası ve misafirperver halkıyla da tanınıyor.

 

PEKİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Kanada

Kanada'da 2023 yılında asgari ücret 2.400 dolar olarak belirlendi. Ancak, unutmayın ki bu ücret, Kanada'nın farklı eyaletlerine göre değişebilir. Yani, farklı eyaletlerde asgari ücret miktarı farklılık gösterebilir.

Kanada Dolarının Türk Lirası karşısındaki değeri ise dikkat çekici bir seviyede. Bugün itibarıyla 1 Kanada doları, yaklaşık olarak 20.51 Türk Lirası değerinde bulunuyor. Bu da Kanada Dolarının yüksek değerine işaret etmekte.

 

PEKİ YIL YIL KAÇ İŞÇİ ALINACAK

Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser, yaptığı son dakika açıklamasında ülkenin büyük bir göçmen alımı planladığını duyurdu. Buna göre, Kanada, önümüzdeki üç yıl içinde toplamda tam 1 milyon 450 bin göçmeni ülkeye kabul etmeyi hedefliyor.

Göçmen alımı planı dikkat çekici bir şekilde 2023, 2024 ve 2025 yıllarına yayılmış durumda. İlk yıl olan 2023'te 465 bin göçmenin kabul edilmesi planlanırken, bu sayı 2024'te 485 bin ve 2025'te ise 500 bin kişiye çıkacak.

Kanada, önümüzdeki üç yıl içinde toplamda 1 milyon 450 bin kişi alarak birçok sektördeki işçi açığını kapatmayı planlıyor. Ülkenin Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser tarafından yapılan açıklamada, bu büyük göçmen alımının ekonomi ve iş gücüne önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

 

BAŞVURULAR REKOR SAYIYA ULAŞTI

Yapılan son açıklamaya göre, Durgut, vize başvurularındaki artışın yüzde 95 olduğunu belirtti. Durgut, vize almanın karmaşık bir süreç olduğunu ve başvuru yapanların doğru bilgilerle sağlam adımlar atması gerektiğini vurguladı. Adayların öncelikle kendilerine en uygun vize türünü seçmelerinin önemine dikkat çekti ve başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması, pasaport, fotoğraf ve Kanada Büyükelçiliği tarafından istenilen diğer belgelerin tam olarak sunulması gerektiğini ifade etti.

 

PEKİ BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILACAK

Durgut vize başvurularıyla ilgili bazı önemli detayları paylaştı. Başvuru yapacak adayların pasaportlarının en fazla 10 yıl içinde alınmış olması gerektiğini ifade etti. Durgut, başvuru işlemlerinin Kanada Büyükelçiliği'ne şahsen gelmeden de tamamlanabileceğini belirtti. Başvurunun kabul edilmesi için ise tüm aşamaların başarıyla tamamlanması ve randevu alınması gerektiğini söyledi.


Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.