Görenin gözünü kamaştırıyor! Dünyanın en güvenli otomobili o oldu!

Görenin gözünü kamaştırıyor! Dünyanın en güvenli otomobili o oldu!

Dünyanın en güvenli arabası seçilen Volkswagen ID.7, 'Yetişkin Yolcu Koruma' kategorisinde yüzde 95 puanla ve önden çarpışmalarda 16 üzerinden 14,8 puanla en yüksek puanı aldı.

Volkswagen ID.7, Euro NCAP çarpışma testinde 5 yıldızla en yüksek güvenlik notunu aldı. Sonuçlar, Volkswagen ID.7'nin yolcuları korumak için en iyi seçeneklerden biri ve dünyadaki en güvenli otomobil olduğunu gösteriyor.

Yetişkin Yolcu Koruma kategorisi kapsamında yüzde 95 ile en yüksek puan alan ID.7, önden çarpmada 16 üzerinden 14,8, yandan çarpmada 16 üzerinden 15,9 ve 3.7 puan aldı. ID.7 ayrıca yayaları ve bisikletlileri koruma konusunda da iyi bir performans sergiledi ve kritik durumlarda yolcuları araçlardan kurtarma ve çıkarma testinde 4/4 notu elde etti.

Volkswagen ID.7

Euro NCAP test uzmanları, ID.7'nin, acil bir durumda acil servislere uyarı veren gelişmiş bir eCall sisteminin yanı sıra daha sonraki bir çarpışmayı önlemek için darbe sonrası frenleme uygulayan bir sisteme sahip olduğunu ve tehlike durumunda elektrikli camların yeterince uzun süre aktif kaldığını belirtti.

Güvenlik destek sistemi kategorisinde ID.7 yüzde 80 ile en düşük puan alarak hız limit sisteminde 2,6/3 puan aldı. ID.7, şerit takip destek sistemi ve otomatik acil fren sisteminden 3/3 puan alırken, sürücü durum izleme sisteminden 1,3/3 ile en düşük puanını almış oldu.

Volkswagen ID.7

Euro NCAP test uzmanları; ID.7'nin otonom acil frenleme (AEB) sistemi, özellikle önden çarpışma durumlarında diğer araçlara tepki vermede iyi bir performans sergiliyor ve sürücünün tespit etmesi durumunda Fren kemeri hatırlatma sistemi standart olarak ön ve arka koltuklara kurularak ayrıca izleme sistemlerinin de olduğunu söylediler.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.