Threads, X'i solda sıfır bırakacak adımı atıyor

Threads, X'i solda sıfır bırakacak adımı atıyor

Threads'ın Avrupa pazarına gireceği bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Threads, bu kapsamda daha fazla kullanıcıya ulaşabilecek. Threads ile X savaşı gelecekte daha da yoğun hale gelmesi beklenirken, topluluğu geliştirmek için Meta, uygulama ailesine yeni özellikler ekliyor.

Elon Musk, popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter'ı satın aldıktan sonra çok sayıda yeniliğe imza attı. Ad, logo ve gizlilik politikası değiştirildi. Hatta kullanıcıların hoşlanmadığı yenilikleri de getirmekten çekinmedi. Meta iş parçacıkları bu ortamda doğdu. İlk başta çığ gibi büyüyen teklifler X'e dayanamadı. Meta bu soruna çözüm bulmak adına kolları sıvarken Threads'ın Avrupa pazarına giriş yapmasına karar verdi.

Ne yazık ki bazı anlaşmazlıklar nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde Threads kullanılamıyordu. Bu nedenle X Şirketi ile rekabet etmek zordu. Meta'nın yeni kararı Avrupa Birliği ile olan anlaşmazlığı çözdü. Konular artık Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerde yaklaşık 500 milyon kullanıcıya ulaşıyor.

Threads'da konular, görünüm, kullanım, genel olarak X ile pek çok benzerlik göstermekte. İlk kez 5 ay önce yayınlandı. Çok hızlı başlangıç yapan Threads, ilk haftada 100 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı. Fakat, bu başarısını devam ettiremedi. Kullanıcıların yarısından fazlası bir ay içinde platforma giriş yapmadı.

Threads, X'i solda sıfır bırakacak adımı atıyor

Bu süreöte Meta, topluluğunu geliştirmek için uygulamalarına yeni özellikler ekledi. Özellikle Twitter'daki çatışma konuları yeni özelliklerle daha da geliştiriliyor. Ayrıca Threads'in Avrupa pazarına sunulması kullanıcı sayısını önemli ölçüde artıracaktır.

Kullanıcılar, Instagram profilleri aracılığıyla Threads'e kaydolabilir ve tüm deneyimin keyfini çıkarabilirler. Konuları profil olmadan kullanmak istiyorsanız içeriklere göz atabilirsiniz. Ayrıca kopya bağlantısı ve platform paylaşımı yoluyla içerik paylaşabilir ve hesap arayabilirsiniz. Ancak içerikle etkileşim kuramazsınız.

Meta'nın Avrupa Birliği ülkelerinde konu açmasının neden bu denli uzun sürdüğünü hâlâ bilinmiyor. . Ancak bazı raporlar bunun, bölgede veri kullanımına ve büyük şirketlerin pazar hakimiyetine karşı artan düzenlemelerle ilgili olabileceğini öne sürüyor. Meta, AB'deki kişilerin profil olmadan konuları kullanmasına olanak tanır. Bu şekilde Meta, Threads ile Instagram arasındaki yakın ilişkiden endişe duyan AB düzenleyicilerini tatmin edebilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.