Türkiye savunma sanayisi ile Dubai'de şov yaptı

Türkiye savunma sanayisi ile Dubai'de şov yaptı

Dünyanın en büyük havacılık etkinliğinden birisi olarak tanımlanan Dubai Airshow 2023 büyük ilgi görürken, fuarda sergilenen Türk savunma sanayisinin ürünleri herkesi kendisine hayran bıraktı.

Dünya genelinde en büyük havacılık etkinliği şeklinde tanımlanan Dubai Airshow 2023, çok fazla katılımcı kabul etti. Fuarda, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB2 ve Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi başta olmak üzere Türk savunma sanayisine ait çok sayıda ürün sergileniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri tarafından Dubai kentinde düzenlenen Dubai Airshow 2023'e 95 ülkeden 1.400'ün üzerinde katılımcı geldi. Fuarda farklı ülkelerden firmaların geliştirdiği pek çok uçak ve havacılık sektörüne yönelik çözümler sergilendi.

Türkiye savunma sanayisi ile Dubai'de şov yaptı

Fuarda açtıkları stantlarda geliştirilen ürünleri sergileyen Türk firmaları arasında Pavelsis, Roketsan, Turkish Cargo, THY Teknik, Garanti Kompozit, Keyvan Havacılık, Redstar Havacılık ile Transvaro yer aldı.

BAYRAKTAR AKINCI İL BAYRAKTAR TB2'YE BÜYÜK İLGİ

Türkiye savunma sanayisi ile Dubai'de şov yaptı

Katılımcı yerli firmaların stantlarının yanı sıra, BAE'de faaliyet gösteren International Gold Group'un (IGG) standında ise Türk savunma sanayisindeki çeşitli ürünler de ziyaretçilere tanıtıldı. Tanıtılan ürünler arasında Baykar'ın yerli ve milli olarak geliştirmiş olduğu Bayraktar Akıncı ile Bayraktar TB2'nin yanı sıra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen Şimşek yüksek hızlı hedef uçak sistemi ve ASELSAN'ın çeşitli ürünü de bulundu

Türkiye savunma sanayisi ile Dubai'de şov yaptı

Bayraktar Akıncı ile Bayraktar TB2'nin prototipi i fuar katılımcılarının ilgisini çekerken, yetkililer tarafından ziyaretçilere ürünler hakkında detaylı bilgi verilecek. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.