Türkiye'nin ilk uzay yolcusu yarın fırlatılacak

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu yarın fırlatılacak

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın de aralarında bulunduğu Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatı, 17-18 Ocak gecesi saat 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıkacak. Bu an İstanbul ve Ankara meydanlarından görülebilecek.

NASA, Ax-3 mürettebatının ISS'ye yolculuğunun programını açıkladı. Bu nedenle yarın Kaliforniya'daki Amblem Akademisi için bir uçuş içi keşif brifingi düzenlenecek ve ardından NASA uçuş mühendisleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

17 Ocak Çarşamba yapılacak olam medya konferansı sonrası Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın ISS Expedition 70 uçuş etkinliği, Danimarka'da gerçekleştirilecek. Ax-3'te mürettebatıyla birlikte ISS'ye seyahat edecek olan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da yer alacak. Startın 17-18 Ocak gecesi saat 1:11'de yapılması planlanıyor. Fırlatmanın lansmanının da aynı gün yapılacağı belirtildi.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu yarın fırlatılacak

Bu anlar İstanbul ve Ankara'da meydanlara kurulan ekranlardan takip edilecek.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

2 Aralık 1979'da Mersin'de doğan askeri pilot Alper Gezeravcı, uzaya gönderilecek ilk astronot olarak seçildi. Türk Hava Harp Okulu ve Dayton, Ohio'daki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde elektrik mühendisliği okuyan Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetlerinde 21 yıllık tecrübeye sahip bir F-16 pilotudur.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu yarın fırlatılacak

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.