Uzay kapsülü daha erken kenetlenecek

Uzay kapsülü daha erken kenetlenecek

Axiom tarafından yapılan açıklamada, "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 12:19'da bağlanması öngörülüyor." ifadesine yer verildi. TSİ 14:30'da astronotlar için karşılama töreni de planlanıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderilmşti.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Axiom tarafından düzenlenen uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na olan yolculuğu hızla devam ediyor. Axiom tarafından yapılan son açıklama, Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesinin beklenenden daha erken gerçekleşeceğini duyurdu. Planlamalara göre, kapsülün TSİ 12:19'da istasyona bağlanması öngörülüyor.

Dragon kapsülünün 20 Ocak TSİ 13:15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi önceden tahmin ediliyordu. Ancak Axiom'un X hesabından yapılan açıklama, kapsülün daha önce, TSİ 12:19'da istasyona kenetlenmesinin beklendiğini ifade etti. Bu gelişme, astronot Alper Gezeravcı'nın ISS'ye erken bir şekilde ulaşabileceği anlamına geliyor.

axion

Axiom, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay görevi süresince sosyal medya hesapları üzerinden özel bir yayın düzenleyeceğini açıkladı. Bu yayın, Axiom X hesabında TSİ 10:30'dan itibaren başlayacak.

Ayrıca, Alper Gezeravcı'nın ISS'ye kenetlenmesi sonrasında TSİ 14:30'da astronotlar için bir karşılama töreni düzenlenecek. Axiom, bu etkinliği de özel bir yayınla izleyicilere ulaştıracak.

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderilmişti. Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisi olarak, bilim ve teknoloji alanında önemli deneyler gerçekleştirecek olan Gezeravcı'nın misyonu, Türkiye'nin uzay araştırmalarındaki çıtasını yükseltmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, üniversite ve araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 farklı deney, uzayda gerçekleştirilecek ve kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar çeşitli konularda bilgi sağlamayı hedefliyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.