Çocukların Ağız ve Diş Sağlığında Paketli Gıda Tüketimi Kontrol Altına Alınmalı

Çocukların Ağız ve Diş Sağlığında Paketli Gıda Tüketimi Kontrol Altına Alınmalı

Diş Hekimi Zeynep Öztürk, çocukların paketli ürünlerden uzak durması gerektiğini vurguladı.

Çocukların Ağız ve Diş Sağlığı için Önemli Tavsiyeler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Öztürk, çocukların ağız ve diş sağlığını korumak için paketli ürün tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

Paketli Gıdaların Etkisi

Öztürk, çocukların diş çürüklerine neden olan paketli gıda tüketiminin kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekti. Ailelerin, çocuklarının ilk dişleri çıktığı andan itibaren düzenli diş kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Diş Fırçalama Alışkanlığı

Öztürk, 1 yaş sonrası gece beslenmesinin sonlandırılması ve her beslenme sonrası dişlerin yumuşak fırçalar veya temiz gazlı bezle temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çocuklar için diş fırçası ve macunu kullanımının önemine işaret ederek, özellikle 10 yaşına kadar, ailelerin çocuklarına bu konuda destek vermesinin şart olduğunu belirtti.

Erken Yaşta Ağız Hijyeninin Önemi

Bazı sistemik hastalıkların da diş çürümesine yol açabileceğini ifade eden Öztürk, ağız hijyenine dikkat edilmesi ve erken dönem diş tedavilerinin yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Diyet Kontrolü ve Ağız Bakımı

Çocukların diyetinin önemli olduğunu belirten Öztürk, paketli gıda tüketiminin artmasının diş çürüklüğünü arttırdığını belirtti. Doğru diş fırçalamayı ailelerin eşliğinde, günde iki kez ve her seferinde en az iki dakika süreyle yapılması gerektiğini önerdi.

Süt dişlerinin, estetik ve beslenmenin yanı sıra alttan gelecek daimi dişler için yer tutucu işlevi üstlendiğini vurgulayan Öztürk, erken diş kayıplarının alttaki dişlerin sağlıklı çıkma olasılığını etkilediğini de sözlerine ekledi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Öztürk, çocukların dişlerinde çürüklere neden olan ve ağız sağlığını bozan paketli gıda tüketiminin sınırlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.