Esnek saatlerde çalışmak o hastalıkların riskini azaltıyor!

Esnek saatlerde çalışmak o hastalıkların riskini azaltıyor!

Yapılan bir araştırma esnek çalışma saatlerine uymayan kişilerin kalp krizi riskinin yüksek olduğunu ortaya koydu. İşte detaylar... .

ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİ O RİSKİ AZALTIYOR!

Çalışma saatlerinin esnetilmesi ile ilgili sorular bu günlerde gündemi meşkul edrken bir araştırma esnek çalışma saatlerinin kalp krizi riskini de azalttığını ortaya koydu. Yapılan bir araştırmaya göre esnek çalışma saatler kalp krizi riskini de oldukça azaltıyor. İşte detaylar….

çalımak

Harvard ve Penn State üniversiteleri tarafından esnek çalışma saatleri ile ilgili olarak yapılan bir araştırmaya göre yoğun mesai saatleri kişilerin kalp hastalığı riskini de arttırıyor. İş hayatının stresi yoğun iş temposu ile de birleşince sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Araştırmalardan elde edilen bulgulara göre ise iş hayatları ile özel hayatları birbiri ile uyumlu olan kişilerin on yıl daha genç gösterdiği ortaya çıktı.

İş hayatı ile özel hayatları uyum içinde olan kişilerin CRS değerleri 5 ila 10 yıl kadar normal yaşlarından daha az gösterirken stresli bir hayatı olanları da tam tersine yaklaşık on yıl kadar artmış oldu.

ARAŞTIRMALAR KANITLADI

Penn State Üniversitesi Uyku, Sağlık ve Toplum İşbirliği Direktörü Profesör Orfeu Buxton, çalışma saatlerindeki esnekliğin kişileri olumlu etkileyebileceği kanısında olduklarında olduğunu belirtti.

American Journal of Public Health dergisinde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre bin 528 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada esnek çalışma saatleri ile kalp krizi riski olan kişilerin esnek çalışma saatlerine geçilmesinin ardından riskin azaldığı kaydedildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.