Geçmeyen ağız kokusu çok ciddi bir hastalığın habercisi olabilir

Geçmeyen ağız kokusu çok ciddi bir hastalığın habercisi olabilir

Ağız kokusuyla başı dertte olanlara güzel haber geldi. Geçmeyen ağız kokusu tedavi edilmezse ciddi sorunları ortaya çıkartabiliyor. İşte konu hakkında önemli bilgiler haberimizde.

Ağız kokusunun diş sağlığıyla direkt olarak bağlantısı bulunurken sağlık sorunlarına da işaret ederek uzmanlar tarafından kalıcı sorun haline gelebilmesi yönünde uyarılar yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, ağız kokusu eğer dişlerdeki çürük ya da diş etlerinde olan enfeksiyon nedeniyle oluşabilmektedir.

AĞIZ HİJYENİ

Ağız kokusunun temeli olan hijyen için Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, günlük temizliğin iyi şekilde yapılması gerektiğine değinerek diş ipi, gargara gibi basit yöntemlere uyulması isteniyor. Florürlü diş macunu kullanarak 3 kere ve en az 2 dakika olarak dişler fırçalanırken yemekten sonra da aynı şekilde diş aralarında kalan yemek artıkları diş ipleriyle temizlenmesi gerekiyor.

Ağız kokusu

Diş bakımıyla beraber dil üzerinde yer alan bakterileri temizlemek adına özel üretimi yapılan fırçalarla dilde biriken bakteriler temizlenir.

SİGARA TÜKETİMİ

Gün içerisinde az su tüketimi ağız kokusuna neden olurken Mimir, su içimi, tükürük üretimi uyarır ve ağız içinde bulunan bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Bununla beraber kişi sigara tüketiyorsa ağız kokusu ise artış gösterir.

Ağız kokusu diş etlerinde olan enfeksiyon, çürük durumları diş hekimleri tarafından uygun tedavi yöntemleriyle tedavi edilerek ağız kokusu giderilir. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.