İnsan sağlığı bu kadar ucuz: Yüzlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

İnsan sağlığı bu kadar ucuz: Yüzlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

Eskişehir’de sahte zeytinyağı satışı yapan firma yakalandı! İşte detaylar...

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çifteler İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım/Orman Müdürlüğü ekipleri, sahte zeytinyağı üretimi operasyonu kapsamında önemli bir başarı elde etti. Yapılan araştırmalar sonucunda, Eskişehir merkezinde ikamet eden bir şahsın, piyasadan temin ettiği ucuz palm, pamuk, soya ve benzeri bitkisel yağlara aroma ve endüstriyel boya ekleyerek sahte zeytinyağı üretip, sahte ve taklit markalarla piyasaya sürdüğü belirlendi.

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen yol kontrolünde, şüpheliye ait araçta tam 250 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. İl Tarım/Orman Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahsa idari yaptırım cezası uygulayarak, sahte üretimin önüne geçmeye çalıştı.

eskişehirde sahte zeytinyağı satışı

Bu sahte zeytinyağı üretimi operasyonu, piyasa değeri 150 bin TL olan malzemelerin ele geçirilmesiyle büyük bir ekonomik zararın önüne geçilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında soruşturma başlatırken, yetkililer sahte ve sağlıksız ürünlerle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Sahte gıda üretimi ve ticareti, tüketicilerin sağlığını riske atan ciddi bir sorun olarak öne çıkarken, ilgili kurumlar bu tür operasyonlarla halk sağlığını korumaya yönelik çabalarını sürdürüyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.