Tatilden Dönüşte Çocuklar İçin Hijyen ve Beslenme İpuçları

Tatilden Dönüşte Çocuklar İçin Hijyen ve Beslenme İpuçları

Okul dönemi öncesi çocukların sağlığı için hijyen ve beslenme önerileri.

Tatilden Dönüşte Çocukların Beslenme Alışkanlıkları

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonunda okula dönecek çocuklar için ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Sağlam, tatil sonrası çocukların daha kalabalık ortamlara geçeceğini ve olası hastalık riskinin arttığını vurguladı.

Beslenme Alışkanlıklarına Dikkat Edin

Okul döneminde çocukların beslenme alışkanlıklarının değişeceğini belirten Sağlam, şunları ifade etti: "Beslenme listelerinde süt ürünleri, et ürünleri, sebze ve meyveler ile tahıllara yer vermeliyiz. Paketli gıdalardan ve rafine şekerden uzak durmak önemli. Günlük süt tüketimini bir bardakla sınırlandırmak da faydalı olabilir."

Hijyen Kurallarına Uymak Önemli

Sağlam, hijyen kurallarının çocuklara öğretilmesi gerektiğini belirterek, "El yıkama ve tuvalet temizliği gibi temel hijyen kurallarını öğretelim. Bulaşıcı hastalığı olan çocukları okula göndermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Düzenli Uyku Programı

Uyku düzeninin de çocukların gelişimi açısından kritik olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Kreşe giden çocuklar 20.00-21.00, ilkokul öğrencileri 21.00-21.30 ve lise öğrencilerinin ise en geç saat 22.00'de uyuması gereken saatlerdir." dedi.

Bu öneriler doğrultusunda, ailelerin çocuklarını sağlıklı bir eğitim yılına hazırlamaları için üstlenmeleri gereken önemli sorumluluklar bulunmaktadır.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim...

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası yeniden okula dönecek çocukların daha sağlıklı ve daha az hastalanarak eğitim, öğretim dönemi geçirebilmesi için ailelere tavsiyelerde bulundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.