Yaşlanmayı durdurmak için bu 7 kural şart

Yaşlanmayı durdurmak için bu 7 kural şart

Yaşlanmayı geciktirmek istiyorsanız bu adımları mutlaka uygulayın! Tüm detaylar haberimizde.

Yaşlanmayı geciktirmek için bu 7 adımı mutlaka alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YAŞLANMAYI GECİKTİREN 7 ADIM

Yaşlanmayı yavaşlatmak ve geciktirmek istiyorsanız bu süreçte iyi beslenme düzenini alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Antioksidan anlamında zengin meyve sebzeler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve yeterli protein alarak beslenme düzeni oluşturmanız öneriliyor. Yeteri kadar su içilmesi de cildin nemlenmesini sağlıyor ve yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Günde en az 8 bardak su içmeniz öneriliyor. Hareketsizlik de yaşlanmayı etkileyen en önemli etkenlerden. Egzersiz yaparak kas sağlığınızı koruyabilir, kemik yoğunluğunuzu artırabilir, kalp sağlığınızı iyileştirebilir ve genel enerji seviyenizi yükseltebilirsiniz. Haftalık en az 150 dakika orta şiddetli egzersiz yapmanız öneriliyor. Stres yaşlanma belirtilerini en erken ortaya çıkaran etkenlerden bir tanesidir. 

yaşlanmayı geciktiren 7 adım

Stres hormonunuzu düşürmek için yoga, meditasyon, nefes egzersizi gibi tekniklerden faydalanabilirsiniz ve yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Kaliteli ve yeterli uyku uyumak genç kalmak için çok önemlidir. Uyku sırasında vücut kendini yenilemeye başlar, hücre onarımı ve yenilenmesi yapılır. Günde 7-9 saat aralığında kaliteli uyku uyumanız öneriliyor. Güneş tarafından gelen UV ışınları cildin yaşlanma belirtilerini etkiliyor. Bu sebeple güneş koruyucu ürünler, şapka ve güneş gözlüğü kullanımı önem taşıyor. Sigara kullanmak ve aşırı alkol tüketmek hücrelere zarar veren serbest radikal oluşmasına sebep olabiliyor ve böylelikle yaşlanma hızlanıyor. Bu sebeple sigarayı bırakmanız ve alkol tüketiminizi azaltmanız öneriliyor. Cilt sağlığınızı ve yaşlanma belirtilerinizi azaltmak için düzenli şekilde cilt bakımı yapmanız gerekiyor. Cildin nemlendirilmesi, güneş koruması, antioksidan içerikli ürün tüketimi, düzenli cilt temizliği yaşlanma sürecini geciktirebiliyor. Yaşlanma sürecinde iyi beslenme düzeni, hareket etmek, dengeli beslenmek, stresinizi yönetmek önemlidir. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.