Orta Doğu karıştı! İran ordusundan İsrail'e gövde gösterisi

Orta Doğu karıştı! İran ordusundan İsrail'e gövde gösterisi

İsrail ve İran arasındaki anlaşmazlıklar sürerken atak yapan taraf gündemde yer ediniyor. İsrail baskı altında!

Geçtiğimiz günlerde İsrail tarafından Şam'da yer alan elçiliğin hedefe alınmasının hemen ardından İran tarafından karşılık verildi. Tahran dün akşam saatlerinde resmen gövde gösterisi yaptı. İran ordu günü münasebetiyle konuşma yapan Cumhurbaşkanı, İsrail'in herhangi bir saldırıda hem büyük hem de şiddetli olarak uyaracağını açıkladı. 

Bildiğiniz gibi bir süredir İsrail ile İran arasında çatışmalar devam etmekte. İsrail'in saldırılarına dayanamayan İran dün resmen gövde gösterisi yaptı. Yapılan bu gösteride İran Silahlı Kuvvetlerinin her şeye hazırlıklı olduğunu belirtilmesinin ardından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada;

Yapılan eylemin sınırlı bir eylem olduğu ve kapsamlı bir eylem olduğu takdirde siyonist rejimin destekçilerinin bu rejimden bir şey kaybetmeyeceğini görürler diye konuştu. İsrail, kendilerine misilleme yapması halinde ağır karşılık vereceğini belirtildi. 

İsrail'de Subaylar Öldürüldü! 

İran tarafından İsrail'in hedef alınmasının ardından bu hedefinde başarılı olduğu belirtildi. İran tarafından yapılan operasyonlarda kullanılan İHA'ların 44 İsrail subayını öldürdüğü iddia edilirken 36 seyir füzesinden 6'sının da hedeflerine ulaşıldığı belirtildi. 

İsrail ve İran

Diğer yandan da Amerika medyası tarafından yayınlanan haberlere göre muhtemel hedefler arasında bulunan İran'ın Suriye genelinde bulunan askeri tesislerinde büyük bir gerginlik var. Üstlerinde bulunan personeller de tahliye edildi. İran'ın bu atağına da İsrail'den tekrar dönüş gelmesi bekleniyor. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.